Prostituatele din Brazilia se antrenează la limba engleză în perspectiva Cupei Mondiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ţara unde fotbalul este o religie, prostituatele au parte de un tratament special în apropierea Campionatului Mondial de Fotbal din 2014. În Brazilia prostituţia este o meserie, iar evenimentul fotbalistic va aduce venituri considerabile femeilor care o practică. Însă, diferenţele de limbă între valul de turişti şi prostituate vor crea probleme. Soluţia vine din partea Asociaţiei de Stat pentru Prostituate „Minas Gerais”.

Numărătoarea inversă până la startul Cupei Mondiale din 2014, care se va ţine în Brazilia, a început deja. Stadioanele au fost recondiţionate, transportul public a fost optimizat, afacerile sunt în plină expansiune, iar prostituatele au început să urmeze cursuri gratuite de limba engleză, scrie „Huffington Post”.

În Belo Horizonte, unul dintre cele 17 oraşe-gazdă pentru eveniment, care va atrage aproximativ 600.000 de vizitatori internaţionali, femeile care practică cea mai veche meserie din lume au parte de cursuri specializate de limba engleză.

În Brazilia prostituţia este legală, fapt care va duce la o creştere considerabilă a afacerilor pe toată perioada desfăşurării evenimentului fotbalistic. Evenimentele sportive de anvergură sunt, de cele mai multe ori, un magnet pentru turismul de tip sexual, iar oraşele braziliene ar putea fi vulnerabile în acest caz, în parte pentru că prostituţia este legală, dar mai ales că ţara este considerată ca fiind o destinaţie ideală pentru cei care caută aventuri inedite.

Negocierea unui preţ bun

Astfel, la mai puţin de un an până la startul prestigioasei competiţii sportive, Asociaţia de Stat pentru Prostituate „Minas Gerais” din Belo Horizonte oferă cursuri gratuite de limba engleză pentru a ajuta prostituatele din oraş să facă faţă potenţialului val de clienţi. „Limba engleză va fi foarte importantă pentru comunicarea cu clienţii în timpul Cupei Mondiale. Prostituatele vor trebui astfel să înveţe cum să negocieze şi cum să aibă un vocabular specializat format din cuvinte senzuale şi din fetişuri”, spune preşedintele asociaţiei, Cida Vieira.

„Din cursuri se pot învăţa expresii de bază, dar şi demonstraţii cu accesorii erotice, astfel încât prostituatele pot cunoaşte denumirile, cum să le folosească şi să le propună clienţilor”, spune şi Igor Fuchs, unul dintre instructorii voluntari de limbă engleză ai asociaţiei.

Numai în Belo Horizonte sunt peste 80.000 de prostituate, dintre care 4.000 sunt membre ale asociaţiei. Cu toate că iniţiativa de instruire a femeilor este lăudabilă, nu toată lumea se arată încântată. Guvernul brazilian a răbufnit la auzul acestei veşti, din moment ce toată atenţia a început să se concentreze asupra ţării gazdă a Cupei Mondiale din 2014 şi a Jocurilor Olimpice din 2016.

O campanie sortită eşecului

Chiar şi aşa, Ministerul Sănătăţii din Brazilia a demarat o campanie socială în mediul online, denumită „Prostituatele fericite”, care a avut ca scop educarea publicului cu privire la bolile cu transmitere sexuală (BTS), dar şi reducerea prejudecăţilor prin punerea într-o lumină pozitivă a celei mai vechi profesii din lume. Cu toate acestea, campania a fost un eşec, mass-media locale şi grupurile pentru drepturile omului arătându-se iritate de derularea campaniei, arată „Huffington Post”.

image

În imaginile de campanie figurau diverse prostituate şi lozinci precum „Sunt fericită că sunt prostituată” sau „ Dragă, întotdeauna am un prezervativ”. Mesajele au fost aspru criticate, lucru care a dus la înlăturarea campaniei de pe site-ul oficial al ministerului. „Nu cred că acesta este un mesaj pe care ministerul ar trebui să îl transmită”, a declarat ulterior ministrul brazilian al Sănătăţii, Alexandre Padilha. Totodată, acesta a mai precizat că mesajele campaniei ar fi trebuit „să ofere alternative la modul de prevenire al bolilor cu transmitere sexuală”.

Chiar şi aşa, iniţiativa Asociaţiei de Stat pentru Prostituate „Minas Gerais” are succes din moment ce 300 de prostituate s-au înscris deja la cursurile gratuite de limba engleză, iar multe alte femei sunt aşteptate să se înscrie. Asociaţia plănuieşte să ofere cursuri şi în limba italiană sau franceză. În ciuda negativităţii asociate cu această profesie, Cida Vieira subliniază importanţa pregătirii prostituatelor. „Această pregătire este importantă pentru demnitatea muncii lor, iar femeile trebuie să fie capabile să negocieze un preţ corect şi să se apere”, încheie preşedintele asociaţiei.

Campionatul Mondial de Fotbal din Brazilia din 2014 marchează cea de-a 20-a ediţie a evenimentului de talie globală. Competiţia va avea loc între 12 şi 13 iulie 2014, fiind pentru a doua oară când Brazilia găzduieşte evenimentul, după ediţia din 1950. Brazilia va deveni cea de-a cincea naţiune care găzduieşte pentru a doua oară Campionatul Mondial de Fotbal, dup Mexic, Italia, Franţa şi Germania.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite