„Prostituatele fericite“, campania braziliană de conştientizare a virusului HIV

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul brazilian al Sănătăţii a postat pe site-ul său o campanie online de conştientizare a virusului HIV, sub sloganul „Sunt fericită că sunt prostituată“.

Mesajul face parte dintr-un program de educaţie larg răspândit, care informează cetăţenii despre bolile cu transmitere sexuală şi care este menit să reducă prejudecăţile legate de lucrătorii sexuali, informează „BBC News“.

Critici din Brazilia susţin că respectiva campanie glorifică prostituţia.

Alexandre Padilha, ministrul Sănătăţii, a declarat că mesajul a fost tesat pe site-ul ministerului, însă nu intenţionează să îl dea spre publicare.

Cât timp rămân în acest post, o reclamă ca aceea nu va face parte din campania noastră“, menţionează Padilha pentru Agencia Estado.

Guvernul brazilian este foarte apreciat pentru programele SIDA pe care le desfăşoară, care includ distribuirea gratuită de prezervative şi abordarea pragmatică a subiectului, în contextul unei populaţii romano-catolice.

Aceasta nu este prima dată când guvernul atrage critici din cauza unei campanii. Anul trecut, ministerul a publicat un video, produs pentru perioada festivalului, în care apărea un cuplu gay.

Campania curentă se va desfăşura, însă fără referinţa la „prostituatele fericite“, noul slogan ales fiind „Nu mi-e ruşine că folosesc prezervativ“.

Brazilia a întâmpinat o creştere în turismul sexual în ultimii ani. Din cauza sărăciei, mule fete, dar şi băieţi aleg să se prostitueze de la vârste fragede.

SocietatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite