Procurorul șef al Curții Penale Internaționale afirmă că vrea să viziteze atât Gaza, cât și Israelul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorul şef al Curţii Penale Internaţionale (CPI) Karim Khan a vizitat duminică punctul de trecere de la Rafah dintre Fâşia Gaza şi Egipt şi a postat un clip video pe social media în care a afirmat că speră să viziteze atât teritoriul palestinian, cât şi Israelul în timp ce se află în regiune, relatează Reuters, citată bde Agerpres.

Karim Khan. FOTO arhivă EPA EFE
Karim Khan. FOTO arhivă EPA EFE

Karim Khan a spus că ajutoarele pentru civili nu trebuie reţinute în niciun fel.

„Nu ar trebui să existe niciun impediment asupra ajutoarelor umanitare care merg la copii, femei şi bărbaţi, civili, sunt nevinovaţi", a menţionat Khan.

Procurorul şef al Curţii Penale Internaţionale a adăugat că civilii au drepturi în conformitate cu legea internaţională umanitară şi că „dau naştere chiar la răspundere penală când aceste drepturi sunt limitate, în conformitate cu Statutul de la Roma", tratatul fondator al CPI.

Tribunalul internaţional investighează teritoriile ocupate palestiniene din 2021, încercând să determine dacă au existat sau nu crime de război şi crime împotriva umanităţii.

Jurisdicția CPI

Khan a afirmat anterior că CPI are jurisdicţie atât asupra presupuselor crime de război şi crime împotriva umanităţii din timpul atacului de la 7 octombrie al Hamas asupra Israelului, cât şi a celor care ar fi comise în Fâşia Gaza

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite