Prinţesa Latifa, fiica emirului din Dubai, apare într-o fotografie făcută pe un aeroport din Spania. Anterior, ea a anunţat că e captivă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prinţesa Latifa pe aeroportul din Madrid FOTO Instagram/shinnybryn
Prinţesa Latifa pe aeroportul din Madrid FOTO Instagram/shinnybryn

Prinţesa Latifa, fiica emirului din Dubai, poate fi văzută într-o poză făcută pe aeroportul din Madrid, Spania, la aproape patru luni de la încercarea sa de evadare.

Într-o poză publicată pe Instagram, prinţesa Latifa apare alături de o presupusă amică pe aeroportul din capitala Spaniei. Aceasta din urmă menţionează că se află în vacanţă împreună cu fiica emirului din Dubai şi explorează locuri noi din Europa.

Această poză vine la o lună după ce aceeaşi amică a postat fotografii alături de prinţesa Latifa într-un mall din Dubai.

Aceste imagini par să arate că prinţesa Latifa nu este captivă, aşa cum afirma ea în urmă cu trei luni. La jumătatea lunii februarie, au apărut înregistrări video în care prinţesa spunea că este ţinută ostatică de familia sa şi se teme pentru viaţa ei. Prinţesa a încercat să evadeze la bordul unui iaht aparţinând fostului spion Herve Jaubert, dar a fost prinsă la începutul lui martie de Marina Indiană la solicitarea tatăului ei.

Evadarea prinţesei a eşuat într-o manieră spectaculoasă. Potrivit martorilor, indienii au supravegheat iahtul cu avioane şi nave militare. La rândul său, emirul Dubaiului a trimis în zonă un comando din forţele speciale. Operaţiunea de interceptare a fost realizată în timpul nopţii, cu ambarcaţiuni rapide, elicoptere şi fumigene. Încătuşată şi dusă pe o navă indiană, prinţesa Latifa a cerut azil diplomatic în India, dar în van. A fost înapoiată tatălui său.

„Sunt într-o vilă. Sunt ţinută ostatică, iar această vilă a fost transformată în închisoare. Toate ferestrele au fost închise (...). Sunt cinci poliţişti afară şi două poliţiste înăuntru. Sunt îngrijorată zi de zi în privinţa siguranţei şi vieţii mele (...). Poliţia mi-a spus că voi sta în închisoare toată viaţa mea şi că nu voi mai vedea vreodată soarele. Situaţia devine pe zi ce trece mai disperată  ”, spunea prinţesa, în vârstă de 35 de ani,  explicând s-a înregistrat cu telefonul mobil, în toaletă, pentru că”este singura încăpere cu uşă pe care o pot încuia”, spunea prinţesa.

Cazul a intrat în atenţia ONU şi a organizaţiilor pentru apărarea drepturilor omului.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite