Prima transmisiune de la Jocurile Olimpice a avut loc la televiziunea nord-coreeană după 2 zile de la încheierea evenimentului sportiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA - EFE
FOTO EPA - EFE

Televiziunea de stat nord-coreeană a transmis primul eveniment sportiv de la Jocurile Olimpice de la Tokyo la două zile după ceremonia de închidere, scrie BBC, citată de Digi24. Potrivit presei locale, Televiziunea Centrală Coreeană a transmis o parte din meciul de fotbal feminim dintre Marea Britanie şi China, săptămâna aceasta.

Meciul a avut loc cu două zile înainte de deschiderea oficială a jocurilor olimpice, mai exact pe 21 iulie şi s-a încheiat cu 2 - 0 pentru marea Britanie.

Potrivit site-ului specializat în Coreea de Nord NK News, meciul a fost transmis fără comentariu, la o rezoluţie mică, fiind neclar cum a fost obţinută înregistrarea.

Coreea de Nord nu a participat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, sub pretextul că vrea să-şi protejeze atleţii de COVID.

Refuzul participării la JO 2020 a pus capăt speranţelor Coreei de Sud că ar putea folosi evenimentul sportiv ca o ocazie de a relua legătura cu Nordul.

Este prima oară când ţara refuză să participe la Jocurile Olimpice de vară din anul 1988 încoace, atunci Phenianul boicotând jocurile de la Seul în timpul Războiului Rece.

Phenianul susţine că nu are niciun caz de coronavirus, însă experţii sunt sceptici în această privinţă.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite