Preşedinţia din Africa de Sud a contrazis informaţiile potrivit cărora Nelson Mandela a fost externat din spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sâmbătă dimineaţa au fost transmise informaţii contradictorii despre fostul preşedinte sud-african Nelson Mandela, care indicau atât externarea lui, potrivit declaraţiilor fiicei sale, dar şi continuarea spitalizării, după cum a transmis ulterior administraţia prezidenţială. Fostul lider se luptă mai multe luni  între viaţă şi moarte din cauza unei infecţii pulmonare recurente.

Fiica lui Nelson Mandela, Zenani, a declarat sâmbătă dimineaţa pentru postul de televiziune Sky News că tatăl ei s-a întors la casa din Johannesburg, după ce a fost spitalizat aproape trei luni în Praetoria.

Însă la scurt timp, purtătorul de cuvânt al preşedenţiei sud-africane Mac Maharaj a transmis că fostul lider sud-african este în continuare în spital, în stare critică, dar stabilă. Săptămâna trecută, cabinetul prezidenţial a anunţat că starea de sănătate a fostului politician dă semne de „mare rezistenţă”.

La începutul acestei luni, fosta lui soţie Winnie Madikizela-Mandela a dezvăluit că Mandela, în vârstă de 95 de ani, „respiră normal acum” şi că doctorii au reuşit să dreneze fluidul adunat în plămânii lui. Acesta este spitalizat încă de la începutul lunii iunie.

Mandela, laureat al Premiului Nobel pentru Pace, a fost internat în spital de mai multe ori în ultimul an, din cauza unei infecţii pulmonare agresive, boală care se datorează încarcerării pe Insula Robben. Activistul împotriva apartheidului a petrecut 27 de ani în închisoare şi a fost pedepsit la muncă silnică în condiţii extrem de dificile.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite