Presa afiliată regimului comunist de la Beijing, ironică după violenţele de la Washington: „Gustă karma propriilor standarde duble”

0
0
Suporteri ai lui Donald Trump în Capitoliu FOTO EPA-EFE
Suporteri ai lui Donald Trump în Capitoliu FOTO EPA-EFE

Mass-media afiliată regimului comunist de la Beijing prezintă protestele violente de la Washington drept o „răsplată” pentru susţinerea unor acte de acest tip în alte colţuri ale lumii, cum ar fi în Hong Kong.

Mass-media fidelă lui Xi Jinping a comentat acid scenele de haos de la Capitoliu şi a făcut o paralelă între situaţia de la Washington DC şi manifestaţiile pro-democraţie din Hong Kong.

Pe Twitter, tabloidul naţionalist Global Times a publicat unele lângă altele fotografii cu intruziunea de la Capitoliu a simpatizanţilor lui Trump şi cu protestatari din Hong Kong în Parlamentul lor. În 2019, fost colonie britanică a fost zguduită de proteste pe fondul unui demers al regimului de la Beijing de a-şi impune propriul sistem. Global Times se întreabă ironic dacă Nancy Pelosi, preşedinta Camerei Reprezentanţilor, care i-a calificat drept eroi pe manifestanţii din Hong Kong, va spune acelaşi lucru despre cei de la Capitoliu. În mai multe editoriale, Global Times atacă insistent democraţia „în stil occidental” şi apără „modelul” autoritar al Chinei, catalogându-l ca fiind mai eficace.

Statele Unite „gustă acum karma propriilor standarde duble”, insistă Global Times.

„Ceea ce s-a întâmplat în Hong Kong se repetă în Capitoliul american”, a comentat un internaut pe pagina de Weibo a tineretului comunist chinez.

„Un spectacol pe cinste”, scrie tineretul comunist chinez.

În lume


Ultimele știri
Cele mai citite