Papa, pus în încurcătură de întrebarea unui copil bolnav de cancer

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pablo, un băiat de 16 ani bolnav de cancer, a reuşit să se apropie de Papa Benedict pentru a-l întreba de ce Dumnezeu permite ca el să sufere. Copilul nu a primit răspuns.

Sâmbătă dimineaţă, în cadrul vizitei la Mănăstirea El Escorial, din apropierea Madridului, capitala Spaniei, Papa Benedict s-a confruntat cu o întrebare care, pe cât de simplă părea, pe atât de dificil a fost de răspuns la ea.

Un băiat, bolnav de cancer, a venit la această vizită a Papei special pentru a-l întreba: "Sfinte Părinte, de ce Dumnezeu, dacă este aşa de bun şi atotputernic, permite ca persoane nevinovate să aibă boli precum am eu?". Întrebarea a fost scrisă şi într-o scrisoare pe care tânărul bolnav de cancer a reuşit să i-o înmâneze personal Sanctităţii Sale, scrie Ziare.com

Băiatul, bolnav de carcer, este internat într-un spital din Madrid de mai mult timp. Cu câteva luni înainte a auzit de vizita pe care Papa o va face în Spania şi de atunci a dorit foarte mult să afle răspunsul la întrebarea care îl frământă zi şi noapte.

A fost un răspuns prea dificil pentru acele momente. A primit în schimb o promisiune, că i se va răspunde după ce ajunge înapoi la Vatican.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite