Orcile au atacat un iaht polonez timp de 45 de minute, scufundându-l în largul coastelor Marocului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Orcile au scufundat ambarcațiunea, demonstrând încă odată că disprețuiesc bărcile din motive pe care oamenii de știință nu le pot înțelege.

Comportamentul orcilor nu poate fi încă explicat de către oamenii de știință FOTO Shutterstock
Comportamentul orcilor nu poate fi încă explicat de către oamenii de știință FOTO Shutterstock

De luni de zile, orcile, cunoscute și sub numele de balene ucigașe, au atacat bărci - în special, se pare, iahturi - în largul coastelor Spaniei și Marocului, trimițând mai multe pe fundul mării.

O companie poloneză de turism, Morskie Mile, a declarat că exact acest lucru s-a întâmplat cu unul dintre iahturile sale pe 31 octombrie. Într-o postare pe Facebook, un purtător de cuvânt al companiei a declarat că nava sa, „Grazie Mamma II", se afla în Strâmtoarea Gibraltar când un grup de orci a luat-o în vizor.

Animalele, care pot ajunge să aibă peste 9 metri lungime, au atacat aripioara de cârmă a vasului „timp de 45 de minute", se arată în postare, „provocând daune majore".

„Echipajul este în siguranță", a adăugat postarea, dar barca în sine s-a scufundat la intrarea în Tanger-Med, un port marocan.

Oamenii de știință au oferit mai multe explicații posibile pentru acest comportament, inclusiv faptul că orcile ar putea reacționa la traume din trecut - sau pur și simplu se distrează puțin, cum a fost cazul când un grup de orci din Pacific Northwest a petrecut mai multe săptămâni înotând cu un somon mort în echilibru pe cap.

Oricare ar fi cauza, acest lucru se întâmplă de ani de zile. Cercetătorii au documentat sute de atacuri începând cu anul 2020 - dar majoritatea sunt „lovituri", nu atacuri în toată regula.

Morskie Mile nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii din partea Insider. Dar în postarea sa, compania a spus că este recunoscătoare pentru toate amintirile - cel puțin înainte de a se întâlni cu orcile.

„Am navigat pe acest iaht în jurul celor mai frumoase locuri din Europa și arhipelagurile din Atlantic", a spus compania. „Dragostea pentru mare învinge întotdeauna”, au încheiat reprezentanții companiei.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite