ONU îndeamnă toate părțile să se abțină de la escaladarea atacurilor din Iran

0
Publicat:
Ultima actualizare:

ONU solicită tuturor părților, în legătură cu rapoartele privind loviturile cu drone în Iran, să respecte suveranitatea țărilor lumii și să se abțină de la orice acțiuni care duc la escaladare conflictelor. Solicitarea a venit luni din partea reprezentantului oficial al secretarului general al organizației mondiale, Stéphane Dujarric.

Explozie în urma unui atac cu drone, în Iran. Foto: Facebook
Explozie în urma unui atac cu drone, în Iran. Foto: Facebook

Urmărim cu îngrijorare rapoartele despre incidentele din Iran care au avut loc în acest weekend, inclusiv despre un presupus atac cu drone asupra unei instalații militare din Isfahan, pe 28 ianuarie”, a spus Dujarric, care a mai adăugat că ONU este preocupat de respectarea integrității teritoriale a țărilor lumii.

În noaptea de 29 ianuarie, agenția iraniană de știri IRNA a transmis că o explozie puternică a avut loc în orașul Isfahan, situat în partea centrală a Iranului. Ulterior, Ministerul Apărării al țării a declarat că pe 28 ianuarie a avut loc un atac cu ajutorul dronelor, din fericire nereușit asupra unuia dintre centrele din subordinea Ministerului. 

Potrivit ministerului, un aparat UAV a fost doborât, iar celelalte două au căzut în capcane defensive și au explodat. În urma atacului, nimeni nu a fost rănit, s-au produs pagube materiale minore. 

În același timp, în declarație nu s-a precizat pe cine consideră Teheranul responsabil de atac în atac. 

În lume


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri