Statele Unite nu exclud acţiunile militare împotriva Iranului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secretarul de stat al SUA, Anthony Blinken, a afirmat duminică că executivul american nu exclude acțiunile militare împotriva Iranului, pentru oprirea conducerii de la Teheran în ceea ce privește dotarea cu arme nucleare.

FOTO EPA EFE
FOTO EPA EFE

Anthony Blinken se află într-un turneu în Orientul Mijlociu. El a acordat un interviu televiziunii Al Arabiya unde a declarat că "totul este pe masă". A adăugat însă că diplomaţia este calea preferată. Iranul a avut şansa de a reveni la acordul nuclear internaţional, dar a respins-o, a spus şeful diplomaţiei americane, relatează Agerpres.

Negocierile vizând relansarea acordului nuclear de la Viena din 2015 dintre Iran şi Occident sunt de luni bune în impas. Potrivit diplomaţilor, Teheranul a blocat un acord cu puţin timp înainte ca acesta să fie încheiat.

Iranul a încetat să mai respecte restricțiile cuvenite în acordul nuclear după ce Donald Trump a retras SUA din acord nuclear. Teheranul a respins și accesul inspectorilor AIEA. Președintele american Joe Biden nu a exclus un atac ca ultimă soluție împotriva Iranului.  

SUA


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri