Oficial SUA: Iranul a retras compromisurile făcute în discuţiile anterioare privind relansarea acordului nuclear din 2015

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Iranul a renunţat la orice compromisuri făcute în discuţiile anterioare privind relansarea acordului nuclear din 2015, a primit toate compromisurile făcute de alţii şi a cerut mai multe în timpul discuţiilor indirecte dintre SUA şi Iran, a declarat sâmbătă un înalt oficial al Departamentului de Stat, transmite Reuters.

Statul iranian continuă să-şi accelereze programul nuclear într-un mod provocator, iar China şi Rusia au fost surprinse de cât de departe a mers Iranul cu retragerea propunerilor sale în discuţiile de săptămâna trecută de la Viena, a declarat oficialul reporterilor, sub rezerva anonimatului.

Discuţiile indirecte dintre SUA şi Iran cu privire la salvarea acordului nuclear cu Iranul din 2015 s-au întrerupt vineri, în vreme ce oficialii europeni şi-au exprimat consternarea faţă de cererile ample ale noului guvern al Iranului.

A şaptea rundă de discuţii de la Viena este prima cu delegaţi trimişi de preşedintele anti-occidental al Iranului, Ebrahim Raisi.

Discuţiile se referă la relansarea acordului care include limitarea programului nuclear de către Iran, în schimbul scutirii de sancţiuni economice.

Iranul a venit ”cu propuneri care au dat înapoi de la oricare dintre compromisurile pe care le-a făcut în cele şase runde de discuţii, a primit toate compromisurile pe care alţii, şi în special SUA, le-au făcut şi apoi a cerut mai multe”, a spus un înalt oficial american.

Acesta a declarat reporterilor că nu ştie când se va relua următoarea rundă de discuţii, în timp ce alţi oficiali au spus că se vor reuni săptămâna viitoare, şi a subliniat că data este mai puţin importantă decât dorinţa Iranului de a negocia serios.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite