O femeie din Irak, mamă a şapte copii, însărcinată cu alţi 13

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nadya Suleman, cea care deţine recordul, a adus pe lume octupleţi
Nadya Suleman, cea care deţine recordul, a adus pe lume octupleţi

O femeie din Irak în vârstă de 40 de ani, mamă a şapte copii, ar putea intra în istorie, după ce medicii au confirmat că e gravidă cu 13 bebeluşi. Un medic irakian de la spitalul Takreet a dat asigurări că testele şi ecografiile nu lasă nicio urmă de îndoială privind stadiul femeii.

Medicul Mikdam Al Jabouri, care a catalogat sarcina drept una dintre cele „mai ciudate” din lume, a spus că, deşi femeia se află într-o stare bună de sănătate, „patru dintre fetuşi sunt deja morţi, având în vedere că inimile lor nu mai bat”. El a prezis că, până la sfârşitul sarcinii, femeia va mai pierde câţiva fetuşi.

Pe irakiană o aşteaptă acasă şapte copii, dintre care o pereche de gemeni.

„Sunt foarte fericit de sarcina nevestei mele, dar în acelaşi timp sunt îngrijorat despre felul în care voi avea grijă de ea ca să păstreze acest dar divin”, a spus Fadhil Al Azawi, un fermier din provincia Salahuddin (centrul Irakului). „A fost o mare surpriză pentru mine şi încerc să-i asigur îngrijiri speciale. Naşterea copiilor mă va transforma, probabil, în singurul tată care are atâtea perechi de gemeni”.

Lucrurile între cei doi soţi n-au fost tocmai pe roz în ultimii ani. Fiindcă nu putea rămâne însărcinată, Fadhil s-a hotărât anul trecut să-şi mai ia o nevastă, profitând de poligamia permisă de religia islamică.

Dacă duce la capăt cu bine această sarcină „excepţională”, aşa cum au numit-o specialiştii, irakiana ar putea aduce pe lume nouă bebeluşi sănătoşi. Până acum, recordul este deţinut de o indiancă ce a născut 11 copii, deşi veridicitatea acestei informaţii este de multe ori contestată. Recordul „oficial”, cel confirmat de cei de la Guinness, este al americancei Nadya Suleman, care în 2009 a adus pe lume octupleţi - 2 fete şi 6 băieţi.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite