O femeie a suferit ani întregi de dureri după o naștere prin cezariană. Când a aflat motivul problemelor, a intrat în greva foamei

0
Publicat:

O femeie din sudul Indiei a îndurat ani de zile dureri atroce, după o naștere prin cezariană,,iar acum așteaptă ca medicii responsabili să fie pedepsiți, potrivit BBC.

Medicul a uitat instrumente în corpul femeii Foto Pixabay
Medicul a uitat instrumente în corpul femeii Foto Pixabay

Femeia are 31 de ani, iar din 2017 a trăit cu dureri insuportabile în zona stomacului, până anul trecut, când o scanare radiologică a arătat că în interiorul corpului ei rămăseseră uitate două instrumente chirurgicale.

„Nu pot să descriu durerea pe care am suferit-o timp de cinci ani", a declarat pacienta Harshina K. pentru BBC.

Femeia este mama a trei copii. Toți au veni pe lume prin cezariană. Ultima dată s-a întâmplat la Spitalul Colegiului Medical Guvernamental din districtul Kozhikode, în 2017, iar ulterior intervenției au început și chinurile.

Potrivit mărturisirilor făcute de femeie pentru BBC, când s-a plâns de dureri, medicii i-au spus că este din cauză faptului că avut o a treia operație de cezariană și că multe alte femei aflate în aceeași situație au simptome similare.

Femeia a consultat mai mulți medici și a cheltuit sume importante de bani ca să afle cauza problemei, care a avut asupra ei și un impact psihologic.

Ce au găsit  medicii în corpul pacientei

În septembrie 2022, când a făcut teste și o scanare a vezicii urinare, a aflat că în interiorul ei se afla un instrument de tipul unui forceps, ceea ce a necesitat o altă intervenție

Medicii au găsit în interior două pense de de 6,1 cm lungime și 5 cm lățime, folosite pentru strângerea vaselor care sângerează în timpul operațiilor. 

Pacienta s-a plâns ministrului de stat al sănătății din India, care a numit o comisie de investigație, iar în spital a avut loc o anchetă internă. Ambele demersuri au fost fără rezultat.

Niciun vinovat

Reprezentanții spitalului au declarat că niciunul dintre echipamentele chirurgicale ale unității nu a dispărut, sugerând că instrumentele ar fi putut fi acolo de la una dintre celelalte două operații. Ancheta n-a identificat niciun vinovat.

Niciunul dintre spitale în care a făcut operații de cezariană nu avea o înregistrare a instrumentului.

În urmă cu câteva zile, femeia a intrat în greva foamei în fața spitalului, cerând ca responsabilii si fie pedepsiți. A fost convinsă să renunțe la grevă, pentru a-și proteja sănătatea, dar continuă să protesteze,

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite