O femeie a găsit în pat un șarpe veninos de aproape de doi metri, în Australia FOTO

0
Publicat:

Unul dintre cei mai veninoși șerpi din lume - un șarpe maro estic - a fost găsit luni dormind în patul unei femei din Australia. Imaginile reptilei masive, cu o lungime de aproximativ doi metri, s-au răspândit rapid pe rețelele de socializare, după ce au fost distribuite de Zachary Richards, de la Zachery's Snake and Reptile Relocation, un vânător profesionist de șerpi. Acesta a declarat pentru CBS News că a fost chemat la fața locului, în micul oraș rural Maroon, din Queensland, pentru a prinde șarpele. 

FOTO: Facebook
FOTO: Facebook

„Când am ajuns, femeia mă aștepta afară, iar eu am intrat în dormitorul în care se afla șarpele. Ușa dormitorului era închisă, iar jos era pus un prosop, astfel încât reptila să nu poată ieși”, a spus el. „Am deschis ușa încet, iar șarpele zăcea în pat și se uita la mine”.

„Șarpele ar fi intrat printr-o ușă deschisă pentru a căuta adăpost, deoarece afară era destul de cald în acea zi, sau pur și simplu voia un pat confortabil în care să doarmă”, a glumit Zachary Richards. 

Proprietara casei a luat măsurile potrivite pentru a izola șarpele înainte de a-l chema pe Richards. 

„Dacă vedeți un șarpe, este bine să îl lăsați în pace, să vă îndepărtați de el și, dacă este posibil să îl izolați într-o singură cameră, deoarece ne este mai ușor să îl găsim”, a spus el.

Richards a spus că a dus șarpele în niște tufișuri din apropiere și l-a lăsat la o distanță sigură de alte locuințe.

Șerpii maro de est sunt răspândiți în estul Australiei, de unde și numele lor. Specia provoacă mai multe decese decât orice altă specie de șarpe din Australia.

Veninul șarpelui conține neurotoxine puternice, iar dacă un om este mușcat și nu este tratat, acesta poate provoca paralizie progresivă și hemoragii necontrolate. Neurotoxina poate opri inima, diafragma și plămânii victimei, provocând sufocarea acesteia.

.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite