O dronă turcească a atacat un centru de recrutare al forțelor kurde din Siria. Sunt victime

0
Publicat:

Din 20 noiembrie 2022, când a început operațiunea militară turcă „Claw-sword”, 78 de civili, inclusiv 20 de copii, au murit în nordul Siriei.

Dronă turcească. Foto: Arhiva Adevărul
Dronă turcească. Foto: Arhiva Adevărul

Un vehicul aerian fără pilot (UAV) al Forțelor Aeriene Turce a atacat, marți, una dintre clădirile din orașul Al Qamishli (la 700 km de Damasc), unde se află centrul de recrutare al formațiunilor kurde ale Forțelor Democratice Siriene (SDF). Potrivit portalului de știri An Nashra , printre kurzi sunt morți și răniți, numărul acestora fiind nespecificat. Ambulanțele îi duc pe răniți la spital.

Anterior, o altă dronă a atacat pozițiile luptătorilor kurzi de la periferia centrului administrativ omonim al provinciei Hasakah, iar de acolo au fost primite și date despre pierderile din SDF. În așezarea de graniță El Qahtania, UAV-uri turcești au atacat o fermă de păsări, unde a murit o femeie și încă patru persoane au fost rănite.

În nordul provinciei Alep, artileria turcă a deschis focul marți asupra unui punct de control al trupelor siriene din El Camiya. În consecință, șase militari au fost răniți.

Potrivit agenției de presă Firat, din 20 noiembrie 2022, când a început operațiunea militară turcă „Claw-sword”, 78 de civili, inclusiv 20 de copii, au murit în nordul Siriei.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite