Noua Zeelandă: Cadavrele găsite în valizele cumpărate la licitaţie aparţin unor copii cu vârste între 5 şi 10 ani

0
Publicat:

Apar primele detalii despre rămăşiţele umane găsite în două valize cumpărate la o licitaţie în Noua Zeelandă, acestea fiind depozitate acolo de câțiva ani, potrivit BBC.

Anchetatori care au mers să ridice valizele cu cadavre din Noua Zeelandă FOTO 7News.com.au
Anchetatori care au mers să ridice valizele cu cadavre din Noua Zeelandă FOTO 7News.com.au

Cadavrele erau probabil depozitate de câţiva ani şi se estimează că victimele aveau vârstele cuprinse între 5 şi 10 ani la data morţii, au afirmat detectivii, citați de BBC. Rămăşiţele umane ale copiilor din Noua Zeelandă au fost găsite săptămâna trecută, după ce o familie din South Auckland a cumpărat valizele la o licitaţie şi le-a deschis când a ajuns acasă.

Cadavrele copiilor erau ascunse în două valize de dimensiuni similare, a spus inspectorul detectiv Tofilau Faamanuia Vaaelua. „Natura acestei descoperiri complică investigaţia, mai ales având în vedere timpul scurs între momentul morţii şi momentul descoperirii”, a adăugat el.

Pe lângă articolele personale şi de uz casnic găsite alături de valize în încercarea de a identifica identitatea copiilor, poliţia verifică ore întregi de filmări de pe sistemele de supraveghere video, dar se tem că momentele-cheie ar fi putut fi şterse din cauza timpului care a trecut.

Colaborare cu Interpol

Inspectorul detectiv Vaaleua a declarat că poliţia din Noua Zeelandă lucrează cu agenţia internaţională de poliţie penală Interpol, deşi se crede că rudele victimelor se află în ţară.

Nu este o investigaţie uşoară”, a precizat Vaaelua, despre investigația din Noua Zeelandă. „Ceea ce pot spune este că facem progrese foarte bune cu identificarea ADN-ului”, a mai subliniat oficialul.

Familia care a găsit cadavrele s-a dus la unitatea de depozitare unde se aflau valizele şi a achiziţionat joia trecută o remorcă cu bunuri, inclusiv valizele respective, de la o companie locală de depozitare.

Vaaelua a reiterat că membrii familiei nu au nicio legătură cu decesele, că sunt afectaţi şi li se oferă sprijin. Atât unitatea de depozitare, cât şi proprietatea în care au fost duse valizele au fost examinate amănunţit de experţii criminalişti.

Consiliere psihologică pentru familie

Este necesară consilierea emoţională a familiei. Având în vedere natura descoperirii, ar putea dura ceva timp”, potrivit autorităților. Un vecin a declarat publicaţiei Newshub: „Îmi pare rău pentru ei deoarece nu au nimic de-a face cu asta. Oricine a făcut-o, recunoaşte-ţi fapta. E puțin nedrept ce li s-a întâmplat. Este îngrozitor.”

Site-ul de știri Stuff a raportat că alți vecini au sesizat un „miros neplăcut” care venea dinspre proprietatea familiei joi, cu puțin timp înainte de sosirea poliției.

Inspectorul detectiv Vaaleua a vorbit și despre posibilele date pe care le-ar obține de la camerele stradale. „Ne uităm la colecţionarea şi colectarea CCTV (n.r. - camere de filmat stradale), dar având în vedere perioada de timp pe care am indicat-o, va fi o provocare”, a precizat Vaaleua, citat de The Guardian.

Optimism privind rezolvarea cazului

Un fost investigator din cadrul poliției a declarat pentru ziarul Herald, la începutul acestei săptămâni, că teritoriul mic al țării și populația redusă Noii Zeelande înseamnă o șansă mai mare de a găsi pe cine a fost responsabil de punerea rămășițelor în valize și alte potențiale crime.

„Este o țară mică. Avem foarte puține omucideri nerezolvate. Le poți număra pe degetele de la o mână. Așa că sunt destul de optimist”, a spus Lance Burdett

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite