Nouă morți și zeci de răniți, într-un triplu atac sinucigaş cu bombă, în Mali

0
Publicat:

Cel puţin nouă persoane au fost ucise şi alte peste 60 au fost rănite într-un triplu atac sinucigaş cu bombă comis sâmbătă în oraşul Sevare, din centrul statului african Mali, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Mali. FOTO ctvnews.ca
Mali. FOTO ctvnews.ca

Nimeni nu a revendicat deocamdată atacul, care a distrus sau avariat parţial aproximativ 20 de clădiri, potrivit unui purtător de cuvânt al guvernatorului regional.

După rebeliunea separatiştilor tuaregi din 2012, Mali a devenit epicentrul unei insurgenţe violente, iar la Sevare se află o bază importantă a armatei maliene şi trupe din Misiunea ONU în Mali.

Mii de persoane ucide de militanţi islamişti

Ulterior rebeliunii separatiştilor tuaregi, în regiunea Sahel s-au răspândit numeroşi militanţi islamişti având legături cu reţeaua teroristă internaţională Al-Qaida.


Aceştia din urmă au capturat teritorii şi au ucis mii de persoane, alte milioane de oameni fiind nevoiţi să-şi părăsească locurile în care trăiau.

Atacul de sâmbătă, 22 aprilie, a avut loc la două zile după ce patru persoane, printre care şeful de cabinet al preşedintelui interimar al statului Mali, au fost ucişi într-o ambuscadă.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite