Noile autorități din Niger și-au anunțat disponibilitatea de a consolida cooperarea cu AIEA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acest lucru este necesar pentru a realiza o dezvoltare durabilă, a spus reprezentantul Consiliului Naţional pentru Salvarea Patriei, Salva Mossi.

Foto: Arhiva Adevărul
Foto: Arhiva Adevărul

Noile autorități din Niger și-au anunțat disponibilitatea de a consolida cooperarea cu Agenția Internațională pentru Energie Atomică (AIEA) pentru a obține o dezvoltare durabilă.

<...> Șeful Consiliului Național pentru Salvarea Patriei Mame, șeful statului Abdurahman Tchiani și guvernul sunt gata să consolideze cooperarea cu AIEA în îndeplinirea misiunii sale de utilizare pașnică a tehnologiei nucleare în interesul de dezvoltare durabilă”, a declarat reprezentantul Consiliului Salva Mossi, vorbind la o sesiune a Conferinței Generale a AIEA.

Pe 26 iulie, în Niger, un grup de militari ai gărzii prezidențiale s-a revoltat și a anunțat înlăturarea președintelui Mohamed Bazoum. Pentru a guverna țara, s-a format Consiliul Național pentru Salvarea Patriei Mamei, condus de comandantul gărzii, Abdurakhman Tchiani. Pe 10 august, după cum a raportat portalul ActuNiger, Tchiani a semnat un decret privind formarea unui guvern de tranziție. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite