Netanyahu avertizează că atacurile cu rachete ale palestinienilor vor duce la un război inevitabil în Fâşia Gaza

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a afirmat, joi, că atacurile repetate cu rachete din Fâşia Gaza vor duce inevitabil la un alt război împotriva militanţilor palestinieni, potrivit publicaţiei Stars and Stripes.

Netanyahu a precizat că există deja planuri avansate de a ataca Gaza şi va decide asupra momentului oportun al ofensivei, având în vedere indisponibilitatea conducătorilor Hamas din Gaza de a stopa atacurile zilnice din regiune.

Atacurile recente nu au făcut victime. Armata israeliană a răspuns cu atacuri limitate împotriva unor obiective Hamas, care nu au făcut victime şi au dus la puţine daune materiale şi nu a riscat declanşarea unui conflict mai puternic, având în vedere că israelienii se pregătesc să meargă la urme pentru alegeri legislative în această lună.

Liderul israelian a fost criticat pentru că nu a reuşit să răspundă dur la atacuri, care i-au determinat pe locuitorii din sudul Israelului să fugă care încotro, la adăpost. Netanyahu, care are o bază electorală în clasa muncitoare, a fost el însuşi evacuat de la un eveniment de campanie, marţi, când militanţii palestinieni au atacat zona cu rachete.

„Nu vreau război decât ca ultimă soluţie şi nu risc vieţile soldaţilor şi cetăţenilor noştri doar ca să primesc aplauze”, a menţionat Netanyahu într-un interviu la Kan Reshet Bet Radio.  „Probabil că nu vom avea de ales şi vom lansa o mare campanie un război împotriva forţelor terorii din Gaza”.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite