Ministerul egiptean de Externe a declarat că este în contact cu părțile imlicate în conflict și încearcă să țină sub control situația

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Egiptul menține contacte cu toate părțile implicate în escaladarea actuală a tensiunilor din Orientul Mijlociu și încearcă să limiteze situația pentru a preveni o nouă rundă de instabilitate periculoasă în regiune. Acest lucru a fost declarat de Ministerul egiptean de Externe pe fundalul atacului iranian în curs de desfășurare asupra teritoriului israelian.

Granița dintre Egipt și Israel. Foto: EPA-EFE
Granița dintre Egipt și Israel. Foto: EPA-EFE

Egiptul confirmă că este în contact cu toate părțile interesate pentru a încerca să stăpânească situația, să oprească escaladarea tensiunilor și să salveze Orientul Mijlociu de riscul de a aluneca într-un vârtej periculos de instabilitate care amenință interesele tuturor popoarelor din regiune”, a declarat Ministerul de Externe într-un comunicat.

Ministerul egiptean și-a exprimat îngrijorarea profundă cu privire la creșterea bruscă a tensiunilor dintre Iran și Israel și a cerut părților să dea dovadă de reținere. „Escaladarea periculoasă irano-israeliană este un rezultat direct al pericolului extinderii conflictului în regiune, despre care Cairo a avertizat în mod repetat anterior”, notează departamentul.

În seara zilei de 13 aprilie, zeci de drone au fost lansate din provinciile vestice ale Iranului în Israel. Drone au fost observate și peste Irak și Iordania.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite