Mii de protestatari cer demisia premierului israelian Netanyahu

0
Publicat:

Câteva mii de persoane au protestat la Tel Aviv, cerând demisia premierului israelian Benjamin Netanyahu și acuzând guvernul condus de acesta că nu face suficiente pentru a aduce acasă ostaticii încă deținuți de Hamas în Fâșia Gaza, informează dpa, scrie Agerpres.

Benjamin Netanyahu FOTO: Profimedia
Benjamin Netanyahu FOTO: Profimedia

Protestul are loc aproape de momentul marcării a 100 de zile de la începutul războiului din Fâșia Gaza, în care aproape 24.000 de palestineni au fost uciși, potrivit cifrelor furnizate de autoritățile Hamas.

Popularitatea prim-ministrului Netanyahu a scăzut după atacul Hamas din 7 octombrie, publicul israelian acuzându-l că a fost incapabil să pregătească suficient de bine forţele de securitate pentru a dejuca un astfel de atac.

Planul premierului Netanyahu, care conduce o coaliţie guvernamentală ce include partide ultra-religioase şi de extremă dreaptă, de a implementa o reforma judiciară extrem de controversată a stârnit un val de proteste în masă anul trecut. Planurile au fost anulate de Curtea Supremă mai devreme în cursul lunii.

Sâmbătă seara, cetățenii au ieşit în stradă pentru a protesta împotriva premierului Netanyahu. Au fost aproximativ 1.000 de persoane care au protestat în oraşele Haifa şi Cezareea, potrivit informaţiilor apărute în presa israeliană.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite