Mai mulţi lideri ai lumii au pierdut din popularitate în ultimele luni. Care sunt aceştia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lideri ai ţărilor la summitul UE. Foto Arhivă
Lideri ai ţărilor la summitul UE. Foto Arhivă

Liderii marilor economii ale lumii au pierdut din popularitate în ultimlele luni ale anului 2021, conform datelor adunate de compania germană Statistica. Cea mai drastică scădere este la premierul Japoniei care s-a confruntat în ultimul timp cu un scandal privind organizarea Jocurilor Olimpice în pandemie.

În această statistică au fost incluşi liderii Statelor Unite, Japoniei, Germaniei, Franţei, Regatului Unit, Indiei, Braziliei şi Mexicului.

Datele urmăresc evoluţia începând din martie 2020. De atunci, dintre liderii incluşi în statistică, preşedintele mexican Andres Manuel Lopez Obrador a crescut cu 13 procente, şi şefa guvernului german, Angela Merkel, cu 11 procente. Ei sunt singurii care au înregistrat puncte în plus în cota de încredere a populaţiei ţărilor lor.

În schimb, liderii UK, Braziliei, Franţei şi Japoniei, care deja aveau cote de încredere negative (n. red. - numărul celor care nu au încredere este mai mare decât al celor care au încredere) au cunoscut noi scăderi.

Cel mai mic punctaj este înregistrat la premierul Japoniei, Yoshihide Suga, care a fost afectat puternic în ultima vreme de o accnetuare a pandemiei de COVID-19 şi de scandalul privind organizarea Jocurilor Olimpice.

Nici Jair Bolsonaro, considerat responsabil pentru dezastrul produs de COVID în Brazilia, nu stă foarte bine la capitolul încredere.

Nici Emmanuel Macron şi Boris Johnson nu stau foarte bine în ceea ce priveşte încrederea populaţiei în aceştia, având un procent negativ.

În schimb, Joe Biden şi Narenda Mobi au cote de încredere ridicate, dar şi ei au avut o scădere uşoară de 4 respectiv 14 puncte.

        View this post on Instagram                       A post shared by Statista (@statista)
În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite