Liderii din Haiti: ţara noastră nu este "sub tutela" SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderii haitieni au dat asigurări că ţara lor nu este "sub tutelă" şi că desfăşurarea militară americană după seismul devastator de la 12 ianuarie s-a făcut la solicitarea lor, relatează AFP.

Haiti a respins astfel acuzaţiile Venezuelei şi Boloviei. "Imperiul american pune stăpânire pe Haiti peste cadavrele şi lacrimile poporului său", a acuzat miercuri preşedintele socialist venezuelean Hugo Chavez.Preşedintele bolivian, Evo Morales, a dat asigurări că vrea să ceară ONU o "reuniune de urgenţă pentru a respinge" prezenţa americană pe care el a calificat-o drept "ocupaţie militară".

"Este clar că americanii sunt aici la solicitarea noastră şi că nu se află aici decât pentru a ne acorda asistenţă umanitară şi de securitate, în cazul transportului de bani de exemplu", a declarat premierul haitian Jean-Max Bellerive pentru postul de radio RTL.

"Toată lumea este de acord că ajutorul diferitelor armate într-un cadru controlat, concertat şi al unui dialog este un lucru binevenit în Haiti", a adăugat el.

"Haiti nu este sub tutelă", a afirmat la rândul său preşedintele René Préval într-un interviu acordat cotidianului Libération.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite