Libia: Ministrul de externe, suspendat din funcție după o întrevedere cu omologul israelian

0
Publicat:

Premierul guvernului libian l-a suspendat pe ministrul de externe, Najla al-Mangoush, după anunțul cu privire la o întrevedere dintre aceasta și ministrul de externe israelian săptămâna trecută, scrie AFP, conform Agerpres.

Steag Libia FOTO: Shutterstock
Steag Libia FOTO: Shutterstock

Șefa diplomației libiene este "suspendată provizoriu" şi va avea loc desfășurarea unei "anchete administrative" de către o comisie prezidată de ministrul Justiţiei, a anunţat guvernul condus Abdelhamid Dbeibah, potrivit unei decizii oficiale publicate pe Facebook.

Anterior, ministrul israelian de Externe Eli Cohen a spus că a discutat cu omologul său libian Najla al-Mangoush în cadrul unei întâlniri "fără precedent" la Roma, săptămâna trecută. "Am vorbit cu ministrul Afacerilor Externe despre marele potenţial al relaţiei dintre cele două ţări", a spus Eli Cohen.

El a adăugat că a discutat cu ministrul de Externe din Libia despre "importanţa păstrării moştenirii iudaismului libian prin repararea sinagogilor şi a cimitirelor evreieşti din această ţară".

Acesta este, potrivit ministrului israelian Cohen, un "prim pas în relaţia dintre Israel şi Libia". "Dimensiunea şi locaţia strategică a Libiei oferă o oportunitate imensă pentru statul Israel", a subliniat şeful diplomaţiei israeliene.

Întâlnirea de nivel înalt a avut loc sub auspiciile ministrului italian de Externe Antonio Tajani, potrivit unui comunicat.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite