Israelul anunță o întâlnire fără precedent cu șefa diplomației libiene în Italia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Șeful diplomației israeliene Eli Cohen a anunțat că a avut o discuție cu omologul său libian Najla al Mangoush în cadrul unei întâlniri "fără precedent" la Roma, săptămâna trecută, potrivit unui comunicat al biroului său, relatează AFP, scrie Agerpres.

Libia și Israel FOTO: Shutterstock
Libia și Israel FOTO: Shutterstock

"Am vorbit cu ministrul Afacerilor Externe despre marele potenţial al relaţiei dintre cele două ţări", a spus Eli Cohen.

Cohen a adăugat că în discuția cu ministrul de Externe din Libia una din teme a fost "importanţa păstrării moştenirii iudaismului libian prin repararea sinagogilor şi a cimitirelor evreieşti din această ţară".

Potrivit ministrului israelian, aceasta este un "prim pas în relaţia dintre Israel şi Libia". "Dimensiunea şi locaţia strategică a Libiei oferă o oportunitate imensă pentru statul Israel", a subliniat şeful diplomaţiei israeliene.

Întâlnirea dintre a avut loc sub auspiciile șefului diplomației italiene Antonio Tajani, potrivit comunicatului.

La Tripoli, guvernul lui Abdelhamid Dbeibah, recunoscut de ONU, nu a reacţionat la acest anunţ.

Libia, aflată într-o situație internă instabilă de la căderea regimului lui Muammar Gaddafi în 2011, nu are relaţii diplomatice cu Israelul.

Majoritatea populaţiei evreieşti din Libia a părăsit ţara în aproximativ  20 de ani după cel de-al Doilea Război Mondial, în principal pentru a merge să se stabilească în Israel.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite