Kurzii impun restricții de deplasare în nord-estul Siriei, începând cu 2 septembrie, timp de 48 de ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prin limitarea deplasărilor, kurzii vor „să salveze civilii de atacurile bandelor de mercenari”, se arată într-un comunicat comandamentul „Forțelor Siriei Democratice”.

Baguz, Siria. Foto: Arhiva Adevărul
Baguz, Siria. Foto: Arhiva Adevărul

Formațiunile kurde ale Forțelor Democratice Siriene (SDF) au anunțat introducerea unui restrictii de deplasare în nord-estul provinciei Deir ez-Zor, unde au izbucnit tulburări în rândul locuitorilor arab, a relatat vineri de agenția de presă Firat , citând o declarație a comandamentului SDS.

Având în vedere escaladarea militară de pe malul de est al Eufratului și amenințarea la adresa securității reprezentată de grupurile armate, autoritățile kurde au decis să impună o restricție de deplasare de 48 de ore în Deir ez-Zor începând cu 2 septembrie”, se arată în comunicat. Se explică că printr-o astfel de măsură, kurzii vor să „protejeze civilii de atacurile bandelor de mercenari”.

La rândul său , postul de televiziune Al Mayadeen a raportat că milițiile tribale arabe care se luptă cu SDF au preluat controlul asupra autostrăzii care leagă orașele El-Baguz și Hajin. În total, șase așezări de pe malul estic al Eufratului sunt acum în mâinile lor.

Potrivit canalului, pe 27 august au izbucnit bătălii aprige între detașamentele triburilor locale și formațiunile kurde. În timpul acestora, 25 de milițieni, 11 luptători SDF și nouă civili au fost uciși, numărul răniților a ajuns la 45.

Pe 24 iulie, șeicii triburilor arabe au cerut revenirea la suveranitatea statului sirian a zonelor controlate de kurzi din provinciile Hasakah, Raqqa și Deir ez-Zor. La o întâlnire în orașul El Meyadin, ei au spus că SDF au devenit formațiuni marionete care protejează bazele militare americane.

În nord-estul Siriei se află aproximativ 900 de militari americani, care sunt staționați la nouă baze militare, dintre care cea mai mare este situată în Tell Beidar (620 km de Damasc). 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite