Jose Antonio Kast îşi recunoaşte înfrângerea la alegerile prezidenţiale din Chile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: wikimedia.org / Gabriel Boric este noul preşedinte al statului Chile
Foto: wikimedia.org / Gabriel Boric este noul preşedinte al statului Chile

Deputatul Jose Antonio Kast l-a felicitat duminică pe rivalul său Gabriel Boric, reprezentând coaliţia de stânga Apruebo Dignidad, pentru câştigarea alegerilor prezidenţiale din Chile.

"Tocmai am vorbit cu Gabriel Boric şi l-am felicitat pentru marea sa victorie. Din această zi, el este preşedintele ales al Chile şi merită tot respectul nostru şi cooperarea constructivă", a scris el pe Twitter .

Cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale a avut loc duminică în Chile.

Potrivit datelor publicate duminică de Serviciul Electoral al Republicii, în urma rezultatelor numărării voturilor din 68,78% dintre secţiile de votare, 55,18% dintre alegători au votat până acum pentru Boric, iar 44,82% pentru Kast.

Boric, 35 de ani, născut pe pământ chilian, la Punta Arenas dar cu descendenţă croată după tată şi spaniolă după mamă, va deveni cel mai tânăr preşedinte din istoria Chile. În 2011, el a fost unul dintre liderii protestelor studenţeşti masive împotriva sistemului actual de învăţământ superior plătit. Boric pledează pentru o taxă pe avere, redevenţe miniere (cuprul este principala marfă de export a Chile), legalizarea avortului, o tranziţie la educaţia gratuită şi reformarea aplicării legii.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite