„Jolly Roger”, operaţiunea pentru salvarea copiilor ucraineni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Getty Images
FOTO Getty Images

O organizaţie formată din foşti agenţi de informaţii şi veterani de operaţiuni speciale din Statele Unite a lansat „Operaţiunea Jolly Roger”, menită căutării şi salvării copiilor dispăruţi în exodul provocat de invazia armatei ruse în Ucraina.

În spatele „Operaţiunii Jolly Roger”, numită după nava piraţilor care apare în faimoasa poveste pentru copii Peter Pan, se află F3 Missing Children's Intelligence Agency, organizaţie creată în 2019, transmite agenţia de presă EFE, citată de Agerpres.

Organizatorii operaţiunii au primit deja mai multe solicitări din partea unor părinţi ai căror copii au rămas blocaţi în Ucraina din cauza războiului 

În plus, organizaţia şi-a oferit serviciile Agenţiei ONU pentru Refugiaţi (UNHCR) pentru a o ajuta să găsească minori care s-ar fi putut pierde în plin exod.

„Din cauza numărului mare de refugiaţi, există riscul să apară probleme de trafic de persoane şi sechestrări în Polonia, România şi Republica Moldova”, explică Joshua Garay, participant la operaţiune.

Garay nu vrea să ofere detalii despre ceea ce face organizaţia sa pentru a localiza copii în Ucraina, însă subliniază că, spre deosebire de alte grupuri care „scot familii întregi” din această ţară, F3 Missing Children's Intelligence Agency se axează pe „cazurile ceva mai dificile”.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite