Israelul anunţă că a „neutralizat” un tunel Hamas dinspre Fâşia Gaza FOTO, VIDEO

0
0
Foto: Captură video Twitter/ Israel Defense Forces
Foto: Captură video Twitter/ Israel Defense Forces

Armata israeliană anunţă luni că a ”neutralizat” un tunel dinspre Fâşia Gaza către Israel, pe care-l atribuie mişcării islamiste Hamas, care se află la putere în enclava palestiniană, relatează AFP.

Contactată de AFP, armata israeliană nu a precizat imediat cum a fost ”neutralizat” acest tunel, în nordul enclavei, care este vizată de o blocadă de peste 15 ani. 

”Vorbim despre un tunel de atac, cu două drumuri separate, care conduce în teritoriul israelian, dar care nu a depăşit noua barieră subterană de beton cu senzori”, anunţă un general de brigadă, Nimrod Aloni. 

”Ca atare, tunelul nu constituia o ameninţare la adresa comunităţilor israeliene din sectorul din apropierea Fâîşiei Gaza”, anunţă într-un comunicat armata israeliană, care precizează că această galerie a fost construită din oraşul Gaza.

Hamas afirmă luni într-un comunicat că ”rezistenţa palestiniană are dreptul să folosească toate mijloacele pentru a-şi îmbunătăţi capacităţile împotriva aroganţei şi criminalităţii Israelului”. 

În decembrie 2021, Israelul a anunţat că a încheiat construirea barierei care îl desparte de Fâşia Gaza, un ”zid de fier” înţesat de tehnologii şi pevăzut cu o parte subterană menită să împiedice săparea unor tuneluri. Acest anunţ are loc la o săptămână după o escaladare militară de trei zile între Israel şi gruparea Jihadul Islamic, a doua mişcare înarmată din Fâşia Gaza, după Hamas. 

Armata israeliană a efectuat o ”operaţiune preventivă” împotriva Jihadului Islamic, care a răspuns cu salve de obuze vizând Israelul. 

Cel puţin 49 de palestinieni - combatanţi, dar şi copii şi civili - au fost ucişi în acest acces de violenţă, încheiat cu un armistiţiu, la 7 august, în urma uneimedieri a Egiptului. 

Israelul impune din 2007 o blocadă Fâşiei Gaza, un teritoriu cu 2,3 milioane de locuitori, devastat de sărăcie şi şomaj.

Mai multe - În lume

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite