Israelul a anunțat SUA în avans că va ataca Iranul. Loviturile nu au fost aprobate, susține un oficial american

0
Publicat:

Statele Unite au fost anunțate despre planurile de atac ale Israelului, însă nu au susținut operațiunea, au dezvăluit oficiali anonimi unor instituții media americane, relatează BBC.

Steag SUA
Iranul a respins informațiile privind un atac cu rachete. Foto pixabay (Arhivă)

Atât NBC, cât și CNN au relatat că oficiali anonimi au declarat că Israelul a avertizat Washingtonul în prealabil. 

Nu am aprobat atacul", a declarat un oficial citat de CNN. 

Atât Casa Albă, cât și Pentagonul nu au făcut deocamdată niciun comentariu cu privire la atac, despre care Teheranul spune că ar fi fost vorba doar de câteva drone. 

Iranul a respins informațiile privind un atac cu rachete, iar un oficial a susținut că „știrile din presa americană nu sunt adevărate".

De asemenea, Statele Unite au restricționat deplasările personalului ambasadei sale din Israel și ale membrilor familiilor acestora „din precauție", ca urmare a informațiilor privind atacul israelian asupra Iranului.

Ambasada a transmis că personalul a fost informat să nu călătorească în afara regiunii Tel Aviv - inclusiv Herzliya, Netanya și Even Yehuda - și a zonelor Ierusalim și Be'er Sheva până la noi instrucțiuni. 

Mediul de securitate rămâne complex și se poate schimba rapid în funcție de situația politică și de evenimentele recente", se arată într-un comunicat de vineri al misiunii diplomatice. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite