Irakul interzice presei să folosească termenul „homosexualitate” și sugerează expresia „devianța sexuală”

0
Publicat:

Autoritatea oficială de reglementare a mass-media din Irak a ordonat marți tuturor companiilor media și social media care operează în statul arab să nu folosească termenul „homosexualitate” și în schimb să spună „devianță sexuală”.

Irakul se opune folosirii termenului homosexualitate FOTO Shutterstock
Irakul se opune folosirii termenului homosexualitate FOTO Shutterstock

Comisia Irakiană de Comunicații și Media (CMC) a precizat într-o declarație că utilizarea termenului „gen” a fost, de asemenea, interzisă. A interzis tuturor companiilor de telefonie și internet licențiate în Irak să folosească termenii în oricare dintre aplicațiile lor mobile.

Autoritatea de reglementare „ordonă organizațiilor media... să nu folosească termenul „homosexualitate” și să folosească termenul corect „devianță sexuală””, se arată în comunicatul în limba arabă.

Un purtător de cuvânt al guvernului irakian a declarat că o sancțiune pentru încălcarea regulii nu a fost încă stabilită, dar ar putea include o amendă.

Irakul nu incriminează în mod explicit homosexualitatea, dar clauzele morale definite vag în codul său penal au fost folosite pentru a viza membrii comunității LGBT.

Principalele partide irakiene au intensificat în ultimele două luni criticile la adresa drepturilor LGBT, steaguri curcubeu fiind frecvent arse în protestele facțiunilor musulmane șiite care critică incendierile recente ale Coranului în Suedia și Danemarca.

Peste 60 de țări incriminează homosexualitatea, în timp ce actele sexuale între persoane de același sex sunt legale în peste 130 de țări, potrivit Our World in Data.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite