INFOGRAFIE Bombele turceşti lovesc în civili

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Turcia a anunţat sâmbătă seară că a deschis o anchetă asupra informaţiilor despre moartea unor civili în bombardamentele desfăşurate de aviaţia sa contra poziţiilor deţinute de rebeliunea kurdă în nordul Irakului
Turcia a anunţat sâmbătă seară că a deschis o anchetă asupra informaţiilor despre moartea unor civili în bombardamentele desfăşurate de aviaţia sa contra poziţiilor deţinute de rebeliunea kurdă în nordul Irakului

În raidurile aviaţiei turce asupra poziţiilor Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) au fost ucişi 260 de luptători kurzi şi cel puţin opt civili.

Turcia a anunţat sâmbătă seară că a deschis o anchetă asupra informaţiilor despre moartea unor civili în bombardamentele desfăşurate de aviaţia sa contra poziţiilor deţinute de rebeliunea kurdă în nordul Irakului, informează AFP.

Responsabili kurzi din Irak au anunţat decesul a cel puţin opt persoane, printre care două femei, în atacuri aeriene întreprinse sâmbătă. Mass-media prokurde din Turcia au relatat la rândul lor despre un „masacru“, fără alte precizări.

O anchetă a fost deschisă cu privire la aceste afirmaţii, iar faptele vor fi verificate integral“, a dat asigurări Ministerul turc de Externe într-un comunicat, adăugând că raidurile armatei au vizat tabere logistice ale Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK).

Ţintele alese sunt situate în zone unde serviciile de informaţii ale Turciei arată că nu există civili, a mai afirmat ministerul de la Ankara.

Într-un comunicat, preşedinţia regiunii autonome a Kurdistanului irakian a cerut sâmbătă retragerea PKK pentru a evita pierderile de vieţi omeneşti în rândul civililor în atacurile aeriene turce.

Aviaţia turcă desfăşoară de o săptămână raiduri intense asupra poziţiilor deţinute de rebelii din PKK în Irak, iar 260 de luptători kurzi au fost ucişi, potrivit guvernului de la Ankara.

Atentat PKK cu tractor-capcană

La aceste raiduri, PKK-ul a răspuns, ieri, cu noi atentate. Doi soldaţi turci au fost ucişi şi alţi 24 răniţi într-un atac sinucigaş al rebeliunii kurde a PKK împotriva unui sediu al jandarmeriei, în regiunea Agri (est). Un tractor plin cu explozibili a intrat în sediul unei secţii de jandarmerie, în apropierea oraşului Dogubayazit.

Într-un alt atac comis ieri şi atribuit PKK, un soldat turc a fost ucis şi patru au fost răniţi în timp ce o mină a explodat la trecerea unui convoi militar pe un drum din provincia Mardin (sud-est).

Infografie bombardamentele Turciei
În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite