India ridică de la sol avioane de luptă după o alertă cu bombă la bordul unei aeronave din Iran

0
0

Forţele aeriene militare ale Indiei (IAF) au declarat luni că au ridicat de la sol avioane de luptă după ce au primit informaţii despre o alertă cu bombă la bordul unui avion al unei companii aeriene înregistrată în Iran, care tranzita spaţiul aerian indian, relatează Reuters.

Foto EPA EFE
Foto EPA EFE

IAF a indicat că a primit ulterior informaţii din capitala iraniană Teheran să ignore alerta cu bombă, iar avionul şi-a continuat cursa.

Avioanele de luptă indiene au urmărit aeronava de la o distanţă sigură, oferindu-i opţiunea de a ateriza pe două aeroporturi din nord-vestul Indiei.

„Cu toate acestea, pilotul a declarat că nu doreşte să devieze zborul spre niciunul dintre cele două aeroporturi”, a precizat IAF într-un comunicat.

Datele de pe FlightRadar24 au arătat că avionul care efectua cursa Mahan Air W581, pe ruta Teheran-Guangzhou (China), a zburat în cerc de câteva ori deasupra nordului Indiei, la vest de New Delhi, după care şi-a continuat zborul de-a lungul ţării şi în Myanmar.

Un purtător de cuvânt al IAF nu a confirmat numărul zborului pentru care au fost ridicate de la sol avioanele de luptă, potrivit Reuters.   

În lume


Ultimele știri
Cele mai citite