În Nigeria, cel puțin 30 de civili au fost uciși din cauza unui atac cu drone al forțelor armate ale țării

0
Publicat:

Printre morți s-au numărat în principal femei și copii care participau la sărbătoarea musulmană Mawlid, relatează AFP.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Cel puțin 30 de săteni din statul Kaduna din nord-vestul Nigeriei au fost uciși într-o lovitură de către o dronă a armatei concepută pentru a lupta împotriva terorismului, a relatat Agence France-Presse (AFP), citând autoritățile locale și martori oculari.

Potrivit agenției, printre morți se numărau în principal femei și copii care participau la o sărbătoare musulmană. „Credincioșii musulmani care sărbătoreau Mawlid (sărbătorirea zilei de naștere a Profetului Muhammad) au fost uciși din greșeală, iar mulți alții au fost răniți în urma unui atac cu o dronă militară”, a declarat guvernatorul statului Kaduna, Uba Sani, agenției.

Zeci de răniți au fost duși la un spital local, potrivit unui comunicat al comisarului pentru securitatea statului, Samuel Aruwan, care a confirmat decesul mai multor persoane. Potrivit acestuia, armata „a lovit din neatenție” civili în timpul unui raid de rutină împotriva rebelilor.

După cum s-a menționat, armata folosește de obicei drone pentru a urmări și a lupta împotriva grupărilor de bandiți și a rebelilor care operează în nordul țării. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite