Cinci nigerieni, condamnați la ani grei de închisoare pentru că au dezgropat un craniu ca să se îmbogățească

0
Publicat:

Cinci bărbați au fost condamnați la 12 ani de închisoare fiecare în Nigeria, după ce au fost găsiți vinovați de exhumarea unui craniu uman.

Nigerienii intenționau să vândă craniul uman pe care îl dezgropaseră FOTO Daniel Guță (arhivă)
Nigerienii intenționau să vândă craniul uman pe care îl dezgropaseră FOTO Daniel Guță (arhivă)

Aceștia plănuiau să-l ducă la un medic tradițional care a spus că este necesar pentru ritualuri care îi vor îmbogăți. Bărbații au pledat vinovați după ce au fost prinși cu craniul într-o pungă.

Procurorul a declarat în fața instanței că bărbații au dezgropat un cadavru îngropat cu trei ani înainte într-un cimitir musulman din statul Niger, situat în partea central-nordică a țării.

„Ei au spus că fitoterapeutul i-a informat și le-a promis tuturor că vor împărți averea rezultată din activitatea infracțională menționată și i-a îndrumat să caute craniul uman", a declarat procurorul, citat de ziarul privat Daily Punch.

Ofițerii de securitate îi arestaseră pe tineri, care au vârste cuprinse între 18 și 28 de ani, la începutul lunii septembrie, în timp ce transportau rămășițele la o terță parte, la instrucțiunile unui medic tradițional.

Un tribunal din Minna, capitala statului Niger, i-a declarat pe bărbați vinovați de acuzațiile de conspirație criminală, de încălcare a drepturilor de înmormântare și de posesie ilegală a unui craniu uman.

Doctorul tradițional nu a fost arestat și inculpat.

Credința în „juju" - cunoscută uneori sub numele de voodoo sau magie - este destul de răspândită în Nigeria, mulți dintre ei combinând-o cu creștinismul sau islamul, potrivit unui raport din 2010 al Pew Research Centre.

Astfel de credințe, în special cea conform căreia părți ale corpului uman și farmece pot produce bani dintr-un vas de lut, au dus la un val recent de crime macabre în Nigeria, vizând adesea persoane considerate vulnerabile, inclusiv copii, femei singure și persoane cu handicap.

Autoritățile locale au declarat, de asemenea, că părțile corpului sunt vândute și folosite în ritualuri despre care se crede că generează bogăție.

Ritualurile pentru a face bani în Nigeria au fost, de asemenea, alimentate de disperarea economică tot mai mare, într-o țară în care patru din 10 oameni trăiesc în sărăcie, potrivit datelor Băncii Mondiale.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite