Houthii din Yemen spun că vor împiedica trecerea navelor care se îndreaptă spre Israel

0
Publicat:

Dacă Fâșia Gaza nu primește alimente și medicamente, navele care merg spre Israel vor deveni o țintă legitimă pentru insurgență.

Șiiți houthi yemeniți. Foto: Arhiva Adevărul
Șiiți houthi yemeniți. Foto: Arhiva Adevărul

Houthii din Yemen din mișcarea Ansar Allah vor împiedica trecerea navelor care se îndreaptă spre Israel, a declarat reprezentantul mișcării rebele, Yahya Saria, la postul de televiziune Al Masirah.

"Forțele armate yemenite spun că vor împiedica trecerea navelor care se îndreaptă către entitatea sionistă (Israel), indiferent de țara de care aparțin. Dacă Fâșia Gaza nu primește hrana și medicamentele de care are nevoie, astfel de nave vor devin ținta legală pentru forțele noastre armate”, a spus el.

Saria a avertizat, de asemenea, „toate companiile de transport maritim împotriva cooperării cu porturile israeliene”. În același timp, el a subliniat că Houthii nu reprezintă o amenințare pentru transportul maritim în Marea Roșie și Marea Arabiei dacă navele din zonă nu sunt asociate cu Israelul.

Pe 3 decembrie, un purtător de cuvânt al mișcării a raportat că houthii au atacat navele israeliene Unity Explorer și Number 9 în strâmtoarea Bab al-Mandeb cu o rachetă și o dronă. El susține că navele au fost atacate după ce au respins un avertisment venit din partea rebelilor. Mișcarea amenință că va continua atacurile asupra navelor israeliene în Marea Roșie și Marea Arabiei până la încetarea ostilităților din Fâșia Gaza.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite