Hezbollah confirmă uciderea liderului grupării, Fuad Shukur, într-un atac israelian. Netanyahu: „Suntem pregătiți”

0
Publicat:

Gruparea libaneză Hezbollah a confirmat moartea comandantului său militar, Fuad Shukur. Conform grupării, Shukur a fost ucis într-un atac israelian efectuat într-o suburbie din sudul Beirutului, conform The Guardian.

 Israelul a primit „amenințări din toate direcțiile”, susține Netanyahu. FOTO Profimedia (Arhivă)
Israelul a primit „amenințări din toate direcțiile”, susține Netanyahu. FOTO Profimedia (Arhivă)

Hezbollah a anunțat că liderul grupării, Hassan Nasrallah, va face o declarație joi. Amintim faptul că și liderul politic al grupării Hamas, Ismail Haniyeh, aflat la Teheran pentru a lua parte la ceremonia de învestire a noului președinte al Iranlui, Masoud Pezeshkian, a fost omorât împreună cu garda sa de corp într-un atac aerian atribuit Israelului și care a avut loc în cursul nopții la ora locală 02.00 asupra unei locuințe destinate veteranilor iranieni.   

De asemenea, prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a afirmat că Fuad Shukur, comandantul Hezbollah, a fost „principalul responsabil de masacrul” de duminică care s-a soldat cu moartea a 12 copii și adolescenți. Incidentul a avut loc în Înălțimile Golan.

Liderul israelian a spus că a vizitat localitatea Majdal Shams, unde a avut loc atacul cu rachete, și că a „văzut durerea familiilor ale căror lumi au fost ruinate”.

Israelul „nu va rămâne tăcut” în fața „zilelor dificile”, a declarat Netanyahu. El a susținut, de asemenea, că, după atacul lansat în capitala libaneză Beirut, Israelul a primit „amenințări din toate direcțiile”.

„Suntem pregătiți pentru orice scenariu”, a mai adăugat Netanyahu.

Israelul îi va face pe cei care sunt împotriva țării să plătească un preț foarte mare, a mai asigurat premierul israelian.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite