Greta Thunberg, mesaj dur la adresa liderilor lumii: „Bagaţi-vă criza climatică în fund!” VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

Activista de mediu Greta Thunberg a ţinut marţi un discurs lângă Scottish Event Campus, locul de desfăşurare al COP26 şi a transmis un mesaj dur liderilor mondiali. Ea a strigat alături de membrii organizaţiei Extinction Rebellion „puteţi să vă băgaţi criza climatică în fund” pe melodia „She’ll Be Coming 'Round the Mountain”, scrie publicaţia The Huffington Post.

Greta Thunberg a descris liderii mondiali care au participat la COP26 în primele zile ale summitului ca „politicieni care se prefac că ne iau viitorul în serios şi pretind că iau în serios prezentul şi cazurile oamenilor care sunt deja afectaţi de criza climatică”.

„Schimbarea nu va veni de acolo din interior”, a continuat activista de mediu, în vârstă de 18 ani.

Totodată, Greta Thunberg a mai participat luni la o altă adunare climatică din Glasgow, pledând pentru luarea de măsuri suplimentare împotriva schimbărilor climatice.

Activista de mediu a spus că „nu trebuie să mai spunem bla bla bla, nu trebuie să mai exploatăm oamenii, natura şi planeta. Gata cu exploatarea. Gata cu bla bla bla. Gata cu ce naiba ar face ei acolo înăuntru”.

Potrivit The New York Times, la protestul de marţi, Greta Thunberg a coordonat mulţimea pentru a evoca anumite mesaje. În momentul în care aceasta striga „Ce vrem?”, activiştii răspândeau în cor: „justiţie climatică!”. Apoi, când Greta striga „Când vrem asta?”, mulţimea răspundea: „Acum!”, scrie Digi24.

Acţiunile liderilor mondiali nu se transpun în acţiuni reale

Greta Thunberg a subliniat că  „în acest moment, liderii mondiali se întâlnesc pentru discuţii istorice despre climă, dar angajamentele lor nu se transpun într-o acţiune reală”. 

„Suntem catastrofal departe de obiectivul crucial de limitare a încălzirii globale la sub 1,5 grade Celsius faţă de perioada preindustrială şi, totuşi, guvernele de pretutindeni accelerează în continuare criza climatică, cheltuind miliarde pe combustibili fosili”, a spus activista de mediu.

Acesta a transmis într-un interviu pentru BBC News, că „schimbarea este posibilă” la summit COP26, doar dacă se menţine presiunea asupra politicienilor.

Impactul vorbelor Gretei Thunberg s-a simţit în sălile conferinţei ONU, unde prim-ministrul Marii Britanii a împrumutat din acuzaţiile care au fost îndreptate chiar spre persoana sa, spunând că „toate promisiunile de aici nu vor fi altceva decât bla, bla, bla, dacă nu devenim în mod real angajaţi în combaterea problemelor de mediu”.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite