Fostul lider al organizaţiei extremiste Statul Islamic era „obsedat” de femei, spune prima sa soţie

0
Publicat:

 Prima soţie a liderului ucis al Statului Islamic, Abu Bakr Al-Baghdadi, a declarat că soţul ei şi alţi membri ai organizaţiei extremiste erau „obsedaţi” de femei, potrivit DPA.

Abu Bakr Al-Baghdadi a murit în 2019, în timpul unui raid american
Abu Bakr Al-Baghdadi a murit în 2019, în timpul unui raid american

Liderul Statului Islamic şi alţi conducători din organizaţie au devenit obsedaţi de femei şi au transformat "Califatul" într-un "stat pentru femei", a afirmat Asma Mohammed într-un interviu exclusiv acordat postului de televiziune Al-Hadath joi seara, scrie Agerpres

Ea a adăugat că obsesia lui Al-Baghdadi şi a organizaţiei sale pentru femei "a depăşit limitele umanităţii".

Asma Mohammed, care s-a căsătorit cu Al-Baghdadi în 1999, a spus că soţul ei a avut mai mult de 10 femei yazidite ca "sclave", adăugând că el s-a căsătorit odată cu o fată de 13 ani din Irak.

În prezent închisă în Irak, Asma Mohammed era îmbrăcată cu un văl negru şi rareori se uita direct la cameră pe tot parcursul interviului, a precizat DPA.

Femeia a spus că unele dintre soţiile lui Al-Baghdadi erau la fel de tinere ca fiicele sale.

Ea a subliniat de asemenea că femeile străine au jucat un rol important în recrutarea de luptători.

Potrivit soţiei lui Al-Baghdadi, asistenta umanitară americană Kayla Mueller ar fi fost, de asemenea, una dintre sclavele lui Al-Baghdadi. Kayla Mueller a fost răpită de Statul Islamic în 2013 în oraşul sirian Alep şi a murit în captivitate.

Asma Mohammed a adăugat că lui Al-Baghdadi îi păsa doar de siguranţa personalului său şi ignora bunăstarea restului familiei sale, în timp ce se mutau dintr-un loc în altul.

Ea a spus totodată că a avut şase copii cu Al-Baghdadi, dar trei au murit, fără a oferi detalii despre unde şi cum s-a întâmplat acest lucru.

Soţia lui Al-Baghdadi a susţinut că, atunci când s-au căsătorit, el era un om obişnuit, fără opinii extremiste, dar situaţia s-a schimbat după ce a fost reţinut de forţele americane în 2004 "fără niciun motiv".

Al-Baghdadi a murit în 2019, după ce a fugit într-un tunel din care nu exista ieşire, în care a detonat o vestă încărcată cu explozivi, omorând împreună cu el trei dintre copiii săi.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite