Forţele israeliene lovesc ţinte din Fâşia Gaza. Atacul s-a soldat cu victime şi a fost declarată starea de urgenţă FOTO VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Twitter/ Mohammed Najjar
Foto: Twitter/ Mohammed Najjar

Forţele israeliene au lovit ţinte din Fâşia Gaza, a anunţat, vineri, armata israeliană, după zile întregi de tensiune în urma arestării unui lider militant palestinian. Atacul a fost soldat cu victime şi a fost declarată stare de urgenţă, relatează Reuters.

”Armata israeliană lanseaza atacuri în prezent în Fâşia Gaza. O situaţie specială a fost declarată pe frontul intern israelian”, a precizat armata într-un comunicat. 

Un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii din Gaza a declarat că au fost înregistrate o serie de victime şi a fost declarată starea de urgenţă. 

Imaginile de la televizor au arătat fum negru ridicându-se de pe acoperişul unei clădiri din Fâşia Gaza. 

Atacurile au fost efectuate după ce Israelul l-a arestat pe Bassam al-Saadi, un lider important al grupării Jihadului Islamic Palestinian, în timpul unui raid în oraşul ocupat Jenin din Cisiordania, la începutul acestei săptămâni. 

Ulterior, armata israeliană închis toate punctele de trecere din Gaza şi unele drumuri din apropiere din cauza temerilor referitoare la eventuale atacuri organizate drept represalii din partea grupului, care are un bastion în Gaza. 

”Inamicul a început un război împotriva poporului nostru şi împotriva noastră şi ne vom apăra pe noi înşine şi pe poporul nostru”, a anunţat gruparea Jihadul Islamic într-un comunicat.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite