Israelul, acuzat că blochează activitatea Parlamentului European, după ce un eurodeputat nu a putut intra în ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Parlamentul European acuză Israelul că îi blochează activitatea, după ce preşedintelui delegaţiei, Manu Pineda i-a fost refuzată intrarea în ţară. În plus, acesta a precizat că delegaţiei i-a fost refuzat accesul şi în Fâşia Gaza, care este controlată de mişcarea palestiniană Hamas.

O delegaţie a Parlamentului European şi-a anulat, duminică, o misiune în teritoriile palestiniene din cauză că Minu Penda nu a putut intra în Israel. Scrisoarea din partea diplomaţiei israeliene indică faptul că intrarea eurodeputatului  nu a fost aprobată ca urmare a „informaţiilor primite de la autorităţile abilitate din Israel'', transmite DPA, citată de Agerpres.

Eurodeputatul spaniol urma să călătorească în teritoriile palestiniene alături de un grup de colegi din Parlamentul European pentru a analiza situaţia din teren după moartea jurnalistei Shireen Abu Akleh, care lucra pentru postul de televiziune panarab Al-Jazeera.

Juranlista a fost ucisă recent într-o transmisiune în direct în care vorbea despre confruntările între armata israeliană şi palestinieni în sectorul Jenin, din nordul Cisiordaniei.  Palestinienii susţin că Israelul este vinovat de uciderea jurnalistei.

Grace O'Sullivan, membră a delegaţiei Parlamentului European, a spus că decizia Israelului este una  fără precedent'' şi că delegaţia va solicita un răspuns ferm din partea preşedintei Parlamentului European, Roberta Metsola.

Delegaţia Parlamentului European pentru relaţii cu palestinienii are 18 membri şi, printre altele, informează legislativul UE despre evoluţiile politice, economice şi ale drepturilor omului din Cisiordania şi Fâşia Gaza.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite