Forțele de apărare aeriană siriene resping atacul cu rachete al forțelor aeriene israeliene asupra Damascului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Una dintre rachete a lovit cartierul general al formațiunilor șiite pro-iraniene din zona El-Maidan, relatează Al-Hadath.

Tiruri de rachete asupra Damascului. Foto: Arhiva Adevărul
Tiruri de rachete asupra Damascului. Foto: Arhiva Adevărul

Apărarea aeriană siriană a respins vineri dimineața atacurile cu rachete ale forțelor aeriene israeliene asupra țintelor terestre din vecinătatea Damascului, a transmis agenția SANA, care a citat o declarație a comandamentului forțelor armate ale republicii.

Agresorii israelieni au atacat pozițiile trupelor siriene din spațiul aerian de deasupra înălțimilor ocupate Golan”, se arată în document. „Tunarii noștri antiaerieni au reușit să lovească majoritatea rachetelor inamicului; ca urmare a atacului s-au produs pagube materiale; nu au existat victime în rândul personalului militar și al civililor”.

Joi, forțele aeriene israeliene au lansat lovituri la periferia capitalei siriene. Doi militari au fost răniți. Potrivit postului de televiziune Al-Hadath , care transmite din Dubai , una dintre rachete a lovit sediul formațiunilor șiite pro-iraniene din regiunea El Maidan, existând pierderi în rândurile lor.

Pe 2 ianuarie, după un atac al Forțelor Aeriene Israeliene, Aeroportul Internațional Damasc a fost scos din acțiune pentru câteva ore. Apoi doi soldați sirieni au fost uciși și alți doi au fost răniți. Pe 19 februarie au avut loc lovituri în cartierul Kfar Susa din sud-vestul capitalei, 15 persoane au fost ucise, inclusiv 8 militari.

Potrivit postului de televiziune Al-Hadath, în 2022, Israelul a atacat de 32 de ori poziții și instalații militare din Siria. Peste 90 de ținte terestre au fost lovite. 89 de soldați sirieni au fost uciși și 121 au fost răniți. 

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite