Erdogan a recunoscut înfrângerea partidului său la alegerile locale și a promis că va trage concluzii

0
Publicat:

Președintele Republicii a menționat că conducerea țării va corecta greșelile comise, inclusiv în economie.

Foto: Arhiva Adevărul
Foto: Arhiva Adevărul

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a recunoscut că Partidul Justiției și Dezvoltării (AKP), aflat la guvernare, pe care îl conduce, nu a reușit să obțină rezultatele dorite la alegerile municipale desfășurate pe 31 martie în republică.

La nouă luni după victoria noastră la alegerile [generale și prezidențiale] din mai 2023, din păcate nu am reușit să obținem rezultatul pe care ne-am dorit și sperat la alegerile municipale”, a spus el, vorbind la Ankara. „Rezultatele vor fi analizate, o vom face autocritic și obiectiv.” Erdogan a numit alegerile demne de democrație. „Poporul ne-a transmis prin urne mesajul, voința și avertismentele lor”, a menționat președintele republicii.

Erdogan a spus că el și partidul său nu vor ignora rezultatele exprimării voinței. „Nu vom ignora decizia națiunii noastre, nu vom acționa împotriva voinței sale și nu o vom pune în discuție”, a explicat președintele, clarificând că în următorii patru-cinci ani AKP și administrația pe care o conduce vor corecta „greșelile făcute. ”

Maratonul alegerilor generale și municipale care a început anul trecut s-a încheiat astăzi. Mai avem mai bine de patru ani (mandatul lui Erdogan, n.e.). În acești patru-cinci ani, ne vom concentra mai mult pe problemele stringente ale noastre. țara, în special privind refacerea regiunilor afectate de cutremur, rezolvarea problemelor noastre economice", a spus Erdogan. „Vom face tot ce este necesar pentru a analiza cât mai corect și obiectiv mesajele pe care națiunea ni le-a transmis la alegeri. facem din nou o promisiune poporului nostru și întregii Turcii: vom lucra neobosit, fără odihnă, pentru a îmbunătăți bunăstarea, pacea, securitatea și speranțele fiecăruia dintre cei 85 de milioane de cetățeni ai noștri.”

Potrivit președintelui turc, alegerile s-au desfășurat într-o atmosferă calmă, fără incidente grave și au fost un bun test pentru democrație. „Nu au fost sfârșitul, ci începutul unui punct de cotitură pentru noi”, a spus Erdogan.

Potrivit ultimelor date de la postul de televiziune de stat TRT, care este autorizat să anunţe rezultatele votului, 91,34% din procesele verbale de la secţiile de votare au fost procesate. Principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican, primește 37,35% din voturi la alegerile municipale, AKP de guvernământ - 35,75%. Pentru prima dată în ultimele decenii, opoziția a câștigat în toate orașele mari ale republicii, inclusiv Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Izmir și Istanbul. Postul TV Sozju a calificat zdrobitoare înfrângerea partidului de guvernământ la alegeri. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite