Emiratele Arabe Unite au dezvoltat un laser care poate identifica în câteva secunde pacienţii infectaţi cu COVID-19

0
0

Emiratele Arabe Unite au dezvoltat un laser pe care îl folosesc pentru a indentifica posibili pacienţi cu COVID-19 şi speră să înlocuiască modalitatea actuală de testare care poate dura până la câteva ore până la obţinerea unui diagnostic.

Potrivit thenational.ae, noua tehnologie va permite aflarea rezultatului de coronavirus în doar câteva secunde, iar aceasta este aşteptată să ajungă pe piaţă în câteva luni.

QuantiLase Imaging Lab, un grup de cercetare medicală ce aparţine unei companii din Abu Dhabi a declarat că laseul va permite autorităţilor medicale să testeze posibili pacienţi de COVID-19 la o scară mai largă. 

Noua tehnologie apare după ce oamenii de ştiinţă din întreaga lume s-au luat la întrecere pentru a dezvolta o nouă modalitate te testare rapidă, în contextul în care numărul de pacienţi infectaţi creşte global de la o zi la alta.

Potrivit oficialilor, laserul ar identifica potenţialii purtători ai virusului înainte ca aceştia să devină infecţioşi, element crucial în lupta pentru oprirea răspândirii virusului. Guvernul este dornic să sprijine iniţiativele care ajută sistemul medical din Emiratele Arabe Unite”, a declarat Abdul Rahman bin Mohammad bin Nasser Al Qwais, ministrul Sănătăţii din Emirate.

„Oficiali din domeniul sănătăţii au monitorizat îndeaproape progresele din QuantLase în testarea echipamentelor. Suntem mândri să vedem o tehnologie care funcţionează şi care ne va ajuta să ne protejăm oamenii mai bine. Echipamentul foloseste un detector CMOS şi va permite screening la scară largă, cu rezultate disponibile în câteva secunde”, a afirmat Pramod Kumar, liderul echipei de cercetători.

„Noua noastră tehnologie este capabilă să dea o semnătură a infecţiei în doar câteva secunde. Totodată, este uşor de folosit, neinvazivă şi are costuri reduse. Dispozitivul poate fi folosit atât în spitale cât şi în locuri publice precum cinemauri sau centre comerciale. Suntem de părere că laseul va schimba regulile jocului în ce priveşte lupta cu răspândirea coronavirusului”, a mai adăugat Kumar.

Acesta din urmă a mai explicat că o componentă critică a laserului este sistemul de Inteligenţă Artificială care permite analizarea datele pacienţilor cu precizie şi eficienţă. După mai multe stagii de testare, Kumar a mai relatat că laserul a dovedit că poate produce rezultate foarte precise.

„În ce priveşte stadiul de detectare al virusului, tehnologia noastră DPI permite să găsească virusul imediat după ce celulele sanguine ajung infectate. Scopul nostru este să ajungem până la nivelul maxim de acurateţe”, a conchis Kumar.

Mai multe - În lume

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite