Egipt: Mişcarea Fraţii Musulmani a fost catalogată drept „organizaţie teroristă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mişcarea Fraţii Musulmani a fost catalogată miercuri, de către guvernul interimar din Egipt, drept un grup terorist, care poartă responsabilitatea pentru un atentat comis în urmă cu câteva zile la sediul unei secţii de poliţie, informează BBC.

Organizaţia Fraţii Musulmani, din care face parte şi fostul preşedinte Mohamed Morsi, a fost scoasă în afara legii, mii de susţinători ai acestuia rămânând în continuare arestaţi.

Decizia de a cataloga mişcarea drept una teroristă, venită drept răspuns la atacurile înregistrate la o secţie de poliţie unde 16 persoane au decedat, a fost anunţată de vicepremierul Hossam Eissa, oficial care a precizat că susţinătorii acesteia, precum şi finanţatorii, pot risca de acum sancţiuni mult mai dure.

„Egiptul a fost îngrozit de la nord la sud de crima abominabilă, comisă de grupul Fraţiei Musulmane (...) Oamenii din Egipt nu se vor supune regimului terorist al acestei organizaţii”, a anunţat vicepremierul Hossam Eissa.

Mişcarea Fraţii Musulmani a negat orice implicare a sa în atentatul produs la secţia de poliţiei din Mansura, soldat cu decesul a 16 persoane.

Organizaţia islamistă a fost interzisă de către conducătorii militari încă din 1954, dar în acest an ea a fost înregistrată ca un ONG, drept răspuns la procesul intentant de mai mulţi opozanţi care criticau statutul său juridic.

În luna septembrie, autorităţile din Cairo au decis să interzică ONG-ul Fraţilor Musulmani, precum şi orice altă organizaţie derivată sau care aparţine de aceasta.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite