Dominique Strauss-Kahn a fost eliberat din închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un judecător din New York a ordonat eliberarea lui Dominique Strauss-Kahn. Fostul şef al FMI a ieşit din închisoare cu puţin timp în urmă şi va rămâne în arest la domiciliu într-o vilă din Manhattan.

Un judecător a ordonat, vineri, transferarea lui Dominique Strauss-Kahn din închisoarea Rikers Island (New York) în arest la domiciliu, într-o locuinţă temporară din sudul Manhattan, scrie Reuters.

Anterior, avocaţii au achitat cauţiunea de un milion de dolari, au prezentat garanţia de cinci milioane iar documentaţia a fost validată.

Şeful FMI va fi păzit 24 de ore şi va purta o brăţară de monitorizare. Dominique Strauss-Kahna fost predat în custodia unei firme de securitate care are legături strânse cu procurorii.

"El va locui temporar în sudul Manhattan, în apropiere de Ground Zero", a precizat Michael Obus, judecătorul care a acceptat şi validat anterior cauţiunea de un milion de dolari şi garanţia de cinci milioane de dolari.

Strauss-Kahn a petrecut patru nopţi în închisoarea Rikers Island, situată la nord-est de Manhattan, fiind acuzat că a agresat sexual o angajată a hotelului Sofitel din New York. Strauss-Kahn riscă până la 74 de ani de închisoare, pentru şapte capete de acuzare.

Iniţial, DSK trebuia să fie dus sub escortă la un apartament din Upper East Side, dar presa a aflat adresa şi clădirea a fost asediată de jurnalişti, iar vecinii şi-au exprimat nemulţumirea în legătură cu sosirea noului locatar.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite