Dialog tensionat între un oficial NATO și un diplomat chinez pe tema invaziei rusești: „Discurs arogant”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Amiralul Rob Bauer, președintele Comitetului militar al alianței, l-a confruntat pe He Rulong, ambasadorul Chinei în Islanda, pentru faptul că până în prezent Beijingul nu a condamnat invazia Rusiei în Ucraina. Dialogul tensionat a avut loc în cadrul Adunării anuale a Cercului Arctic, relatează Bloomberg.

Rob Bauer susține că Beijingul „subminează ordinea internațională bazată pe reguli”
Bauer și Rulong au avut un dialog tensionat . Foto: Twitter/ Arctic Circle.

După ce a ținut un discurs despre rolul NATO în regiune, amiralul Rob Bauer a afirmat despre China că „nu împărtășește valorile noastre și subminează ordinea internațională bazată pe reguli”

„Amirale, cu respectul cuvenit, discursul și observațiile dumneavoastră sunt pline de aroganță”, a răspuns diplomatul chinez. 

Bauer nu a renunțat și i-a replicat tăios diplomatului chinez: „Am o întrebare pentru dumneavoastră, deoarece subliniați principiul suveranității și importanța frontierelor recunoscute la nivel internațional în lume. Am dreptate, nu-i așa? Da. Atunci de ce este posibil ca China să nu condamne încă atacul Rusiei în Ucraina?", a întrebat amiralul. 

He Rulong a afirmat că viziunea Chinei asupra „crizei din Ucraina” cuprinde o perspectivă istorică, iar lumea trebuie să „înțeleagă cauza principală", stârnind râsete când a spus despre țara sa că este un „pacificator în lume”. 

Adunarea Generală a ONU a adoptat, miercuri, o rezoluție anti-rusă privind referendumurile din regiunile RPD, LPR, Herson și Zaporojie, precum și situația din Ucraina. 143 de țări au votat în favoarea rezoluției, cinci au votat împotrivă și 35 s-au abținut. 

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite