Decizia Parisului în urma declarațiilor antisemite ale liderului palestinienilor: „Justifică exterminarea evreilor”

0
Publicat:

Primarul Parisului, Anne Hidalgo, i-a retras preşedintelui Autorităţii Naţionale Palestiniene, Mahmoud Abbas, medalia „Grand Vermeil”, cea mai înaltă distincţie a capitalei Franței.

Mahmoud Abbas FOTO EPA-EFE
Mahmoud Abbas FOTO EPA-EFE

Motivul invocat de Primăria Parisului este că Mahmoud Abbas, 87 de ani, „a justificat exterminarea evreilor în Europa”.

„Afirmaţiile pe care le-aţi făcut sunt contrare valorilor noastre universale şi adevărului istoric al Holocaustului, prin urmare nu mai puteţi beneficia de această distincţie”, a anunţat primarul Parisului într-o scrisoare adresată joi liderului Autorității Naționale Palestiniene.

Scrisoarea a fost postată joi seara pe platforma X de către Yonathan Arfi, preşedintele Consiliului reprezentativ al instituţiilor evreieşti din Franţa (Crif), relatează AFP, potrivit Agerpres.

Ce a spus Mahmoud Abbas?

„Hitler nu i-a ucis pe evrei pentru că ei erau evrei. A spus că el luptă împotriva evreilor pentru că ei erau cămătari şi era legaţi de bani”, a afirmat Abbas într-un discurs susținut la sfârșitul lunii trecute la Ramallah.

„Aţi justificat exterminarea evreilor din Europa în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial cu dorinţa manifestă de a nega genocidul” comis de Germania nazistă, a reacționat Anne Hidalgo.

„Condamn cu cea mai mare fermitate aceste afirmaţii, nicio cauză nu poate justifica revizionismul şi negaţionismul”, a adăugat edilul Parisului.

Miercuri, Anne Hidalgo a condamnat „cu cea mai mare fermitate afirmaţiile antisemite făcute de Mahmod Abbas”.

„Gândurile mele şi sprijinul meu se îndreaptă către comunitatea evreiască din Paris şi de peste tot din lume”, a mai spus primarul Parisului.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite