Cuba va trimite sute de medici în regiunea Calabria din Italia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cuba va trimite aproape 500 de medici în regiunea Calabria din Italia, ca parte a unui program prin care medici din statul comunist sunt trimişi în ţări care au nevoie de personal medical, potrivit Reuters.

Medici în timpul unei operații FOTO Arhivă
Medici în timpul unei operații FOTO Arhivă

  Site-ul Cubadebate a anunţat că regiunea italiană Calabria se confruntă cu un deficit de medici din 2010, ca parte a unei crize sanitare la nivel naţional, şi nu a reuşit să rezolve această problemă pe altă cale, arată Agerpres.

„Toate regiunile fac tot posibilul să angajeze medici, însă nu găsesc niciunul”, a declarat preşedintele regiunii Calabria, Roberto Occhiuto, citat de Cubadebate. „Această problemă este mult mai gravă în Calabria”, a mai spus oficialul italian.

Roberto Occhiuto a confirmat contractul într-un videoclip postat pe reţelele de socializare.

Cuba va trimite 497 de medici de diferite specialităţi în regiune în următoarele luni, începând din septembrie, a informat Cubadebate.

Medici cubanezi pe cinci continente

Circa 40 de ţări de pe cinci continente, inclusiv Italia, au primit medici cubanezi în timpul pandemiei de COVID-19.

De la revoluţia din 1959, Cuba a trimis în numele solidarităţii „o armată de halate albe” către zone de dezastru şi în regiuni unde au izbucnit focare de boli. În ultimul deceniu, medicii cubanezi s-au aflat în regiuni afectate de holeră din Haiti şi de Ebola în Africa de Vest.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite